Kaksi isoa virhettä keittiösuunnittelussa

Kuinka luoda onnistunut keittiöremontti?

Keittiön remontointi on yksi kodin isoimmista remonteista, jonka vuoksi on tärkeää käyttää sen suunnitteluun hieman enemmän aikaa. Siinä on monta muuttujaa, mitä täytyy ottaa huomioon.

Tahdon myös heti alkuun kertoa, että varsinkin keittiöremontissa tulee eteen aina yllätyksiä. Minulle ei ole koskaan tullut eteen tilannetta, jossa kaikki olisi mennyt juuri niin kuin on suunniteltu. Kun muutoksia tulee eteen, niin äärimmäisen tärkeää, että remontista on tehty niin hyvä suunnitelma kuin vain osataan. Sitten kun purkuvaiheessa tulee yllätyksiä vastaan, niin niihin on helppo reagoida, koska on suunnitelma, johon tehdä muokkauksia.

Mutta seuraavaksi haluan kertoa minun mielestäni kaksi isointa osa-aluetta, jossa tehdään helposti virheitä heti keittiösuunnittelun ensi metreillä.

Mittaus

-        Mitataan keittiön mitat työtasojen mukaan

o   Piirrä mitat paperille

o   Keittiö kuuluu mitata seinästä seinään, myös koko huoneen mitat

o   Mittaa kaikki ikkuna- ja oviaukot (myös korkeudet)

o   Mittaa putkistojen ja viemärin paikat

o   Merkitse ja mittaa pistorasioiden ja katkaisimien paikat

 

-        Unohdetaan tarkistusmittaus

o   Kun olet tehnyt ensimmäisen luonnoksen keittiöstä, ota tarkistusmitat. Eli katso millaiset mitat suunnitelmassa on ja mittaa mahtuuhan se huoneeseen.

o   Kun vanha keittiö on purettu, ota tarkistusmitat uudelleen. Nyt pääsee näkemään vasta todellisen pohjan keittiölle.

 

-        Ei jätetä tilaa peitelevyille tai täytepaloille

o   Vaikka olisit kuinka mitannut, että keittiö mahtuu seinien väliin, saattaa nurkat olla jotain muuta kuin 90°. Aika usein onkin. Jätä tilaa peitelevyille, jotta keittiö varmasti mahtuu. Myös kaappien ja laatikoiden aukeaminen kokonaan vaatii usein tilaa sivuille. Ethän halua, että laatikot raapivat seinää.

 

-        Mittaus jätetään kokonaan tekemättä, koska mitoilla ei ole väliä

o   Niillä on väliä!

 

Kartoitus

-        Ei tiedetä mitä tarvitaan

o   Ennen kuin mietit mitä keittiöltä haluat, mieti mitä keittiöltä tarvitset

o   Kartoita koko taloutesi tarpeet ja rutiinit keittiössä. On tärkeää ottaa huomioon jokaisen toiveet.

o   Keittiö on niin helppo tehdä käyttäjälle hyväksi, kunhan ne asiat tuodaan esille

 

-        Ollaan jumissa vanhan keittiön mallissa

o   Lähde luomaan keittiön mallisi aivan tyhjältä paperilta

 

-        Lähdetään liikkeelle toiveet edellä

o   Älä mieti keittiön värejä, aamiaiskaappia tai kaunista hanaa, ennen kuin tiedät tarpeesi. Sen jälkeen on vasta ideoinnin ja haaveilun vuoro.

Tässä muutama pointti mitä kannattaa ottaa huomioon heti keittiösuunnittelun alussa.

Kun nämä saadaan heti alussa taklattua, niin hyvä keittiösuunnitelma on taattu! Ihanaa keittiösuunnittelua ja -ideointia!

Aino Heikkilä /Kotiko Design


Voit myös varata minulta ajan ilmaiseen 30 minuutin kartoitukseen,
jossa voimme yhdessä selvittää miten voisin sinua parhaiten auttaa.

Edellinen
Edellinen

Joka kodin menotaulukko

Seuraava
Seuraava

Sisustussuunnittelun lähtökohdat